Kinderen in aanraking met gevaarlijke stof

dinsdag 11 juni 2013

Sappemeer - kinderen kwamen maandagmiddag bij een bouwplaats aan de Noorderstraat in contact met een gevaarlijke stof. De kinderen zijn preventief onderzocht in het ziekenhuis.

Zeven kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar uit Sappemeer enHoogezand, speelden maandag aan het eind van de middag op een terrein van hethaventjes in Sappemeer, gelegen aan de Noorderstraat. Op een pallet bij eencontainer stonden een aantal dozen. Die waren daar maandagmiddag afgeleverd enbestemd voor de aannemer die dinsdag daar is begonnen met werkzaamheden.

Niet duidelijk is of n van deze dozen door de kinderen isopengemaakt of dat deze open was. In de doos zaten o.a. enkele zakjes met eenchemische stof dat bij contact irritaties aan o.a. de huid en de luchtwegen kanveroorzaken. En van de kinderen heeft zo?n zakje opengemaakt. Toen hij thuiskwam en zijn moeder zag dat hij besmeurd was met een haar onbekende smurrie isze op onderzoek uitgegaan. Ze trof de dozen aan en belde hierna de politie.

De kinderen zijn op advies van de geneeskundige dienstpreventief onderzocht in het UMC Groningen. Dinsdag is contact geweest met deouders van drie kinderen. Die gaven aan dat het niet nodi was dat dekinderenwerden opgenomen en dat het goed met hen gaat. De ouders van de anderekinderen worden nog benaderd.

De pallet met dozen is afgevoerd naar de brandweerkazerne. Depolitie heeft de arbeidsinspectie ingelicht. In overleg met deze dienst wordtbekeken of er nader onderzoek moet worden ingesteld.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Tripscompagnie | 112 alarmeringen Tripscompagnie | Goedkoop Tanken in Tripscompagnie | Supermarkten in Tripscompagnie | Weerbericht Tripscompagnie